Osvježavajući spoj Italijanske mozzarele, suvog paradajza i bosiljka, uz dodatak citrona i neobičnih začina ovom jelu daju specifičnu notu. Piletina je veoma lagana i proteinski bogata namirnica pogotovo kad se iskoristi i upari sa drugim namirnicama, na pravi način.
Pollo genovese je jedan od naših specijaliteta koji koliko god jeli neće Vam teško pasti, i svaki put ćete mu se rado vraćati.
Način pripreme:
Pileći file zarezati i napuniti sa mozzarelom, suvim paradajzom i bosiljkom. Zatvoriti uz pomoć štapića. Začiniti, i peći u rerni 20 minuta na 180°C.
U međuvremenu brokoli, karfiol i šargarepu očistiti, oprati i skuvati u začinjenoj vodi. Zatim ocijediti od vode i prosotirati na puteru uz dodatak svježeg bosiljka i narendane kore citrona. Kada je piletina gotova narezati je na šnite i servirati na toplom tanjiru, preko nje staviti malo pesto sosa, pored servirati prosotirano povrće, i na sve narendati malo kore od citrona.